Problemstilling før behandling: Til dels store smerter i forfoten ved belastning over tid. Dette hindret meg i å ta lange fotturer i fjellet eller sykkelturer over mange dager. Årsak; Belastningsskader i knokler, sener og muskulatur etter mye løping, sykler og turer med tung vekt på ryggen.

Behandling: Manipulering av ledd, akupunktur og spesiell massasje først 2gg/u i 4 uker. Deretter 1gg/u i 4 uker, samt utforming av spesialsåler som brukes daglig – hele dagen.

Resultat: Jeg er nesten overrasket over at jeg selv kan kjenne at foten min er mykere i leddstrukturene, slik at jeg kan følge opp på egenhånd med å trene på å løfte opp ting med tærne. Smertene ved behandling avtok etter hvert. Nå som foten har vennet seg til innleggssålene, oppleves det ubehagelig å gå lenge uten dem. Jeg gleder meg til å utforske hvor langt jeg kan gå eller sykle uten å få vondt i føttene.

itt for å finne en posisjon hvor jeg er symptomfri (til info: dette er en teori som det er uenighet om). Bittskinnen lettet mye av smertene, men bare delvis. Jeg ble fremdeles ikke kvitt hodepinen, og ved en god dag med mye latter og god mat ‐ med andre ord ved mye bruk av kjeve ‐ kom fort smerter og ømhet. Jeg vil fortsatt si at min opplevelse av denne behandlingen er positiv.

Etter litt research på nettet fant jeg hjemmesiden til NEMUS Bryn, med info om at behandling hos kiropraktor samtidig med bittskinnebehandling kunne være en løsning. Mats Klemsdal på Bryn har høy kompetanse på problemer i forbindelse med kjeve, så jeg bestilte time hos han. Etter bare noen få behandlinger merket jeg tydelig bedring. Behandlingen løsnet opp i spenninger i kjevemuskulaturen, noe som gjorde at bittskinnen også fungerte bedre. Jeg ble fremdeles ikke 100 % symptomfri, men takket være behandlingen ble jeg straks i mye bedre form enn hva jeg hadde vært de siste 4 årene.

Jeg har altså ikke blitt frisk, men jeg har funnet en behandling som virkelig fungerer. Ved mye belastning av kjeven, dukker alltid symptomene opp (hodepine, stiv nakke, ømhet/smerte i kjevemuskulatur), men ved noen behandlinger hos Mats er det som regel løsnet opp igjen, og jeg kan fortsette hverdagen som normalt.

Jeg leter fortsatt etter en permanent løsning/kur, men inntil da har jeg funnet en behandling som har gitt meg en nokså normal hverdag igjen.

Joachim, 36 år

 

About the Author:admin

Skriv kommentar